Ohjeita musaoppilaille!
Musakurssit
Musaluokasta löytyy erilaisia musakursseja, joita tekemällä opit soittamaan ja monia muita mielenkiintoisia ja hauskoja asioita musiikkiin liittyen. Kursseihin kuuluvia tehtäviä tekemällä keräät pisteitä, musamania, jonka määrä kertoo sinulle ja opettajallesi etenemisestäsi musiikin opinnoissa.
Voit aloittaa useamman kurssin kerralla. Tämä on suositeltavaa, koska varsinkaan koulussa on vuoroteltava soitinten ja tablettien yms. käytössä. Kun osallistut useammalle kurssille, sinulle riittää tekemistä sellaisiakin oppitunteina, kun laitteet on varattu. Erinomaisen arvosanan saadaksesi, sinulla tulee olla suorituksia kaikista kurssikokonaisuuksista.
Musakursseja on kolmenlaisia:
1) Opit soittamaan! -kursseilla opettelet eri soitinten soittoa (esim. piano, kitara, basso, rummut, ukulele ja muut koulusoittimet). Voit keskittyä yhteen soittimeen ja pyrkiä etenemään siinä mahdollisimman pitkälle, mutta suositeltavaa on, että opettelet alkeet kaikista tarjolla olevista soittimista. Opit soittamaan! -kursseilla soitetaan myös yhdessä. Harjoitellessasi soittoa on tärkeää, että seuraat ohjeita huolella. Käytössä on myös ohjevideoita. Muista kysyä kaverilta neuvoa, neuvoa kaveria ja myös kuunnella kaverin soittosuorituksia.
Erinomaisen arvosanan saadaksesi, sinulla tulee olla suorituksia lähes kaikista soittimista.
2) Musiikin maailma -kursseilla opiskelet musiikkia pääasiassa ilman soittimia. Kursseilla tutkit erilaisia asioita (esim. musiikkityylejä, historiaa jne), kuuntelet musiikkia ja tuotat tutkimustyösi pohjalta esityksiä, joita esität myös muille musaluokkalaisille.
3) Luovan musisointi -kursilla teet itse musiikkia eli sanoitat, sävellät ja sovitat. Kurssiin liittyy myös liikkumista musiikin tahtiin, musiikin tekoa tietokoneella jne.
Musamani, musatasot, konnabändi ja arviointi
Jokainen aloittaa musaopinnot alkeista eli pikkukonna-tasolta. Opiskellessasi ahkerasti saatat edetä jopa musamestari-tasolle.
Tehdyistä suorituksista saat pisteitä eli musamania. Ansaittuasi musamania, tasosi nousee. Musamanilla voit ostaa soittimia ja palkata soittajia konnabändiisi. Tavoite on päästä musamestaritasolle ja saada perustettua kunnon konnarokkibändi.
Kursseja tehdessäsi näet jatkuvasti, kuinka suuren osan kussista olet tehnyt ja paljon on jäljellä. Yleensä kurssin valmistuttu ansaitset erikoisbonuksen musamania.
Ylleensä tehtävän lopuksi on itsearvionti, jonka tekemällä saat ansaitsemasi musamanit lompakkoosi. Toisissa tehtävissä kaveri toimii tarkastajina ja joissakin tehtävissä liität tuotoksesi omaan toimintatilaasi. Opttaja pystyy seuraamaan etenemistäsi verkon kautta. Musiikin arvosanasi perustuu siihen, kuinka monipuolisesti ja syvällisesti onnistut vuoden aikana oppimaan musiikkia.
Omatila, pulpetti, musaluokan some ja kauppa
Kirjauduttuasi musaluokkaan saavut omaan tilaasi. Omasta tilastasi pääset käsiksi musakursseihin. Omaan tilaan voit myös tallentaa dokumentteja, videoita, nauhoittamaasi musiikkia jne. Voit määritellä oman tilasi julkisuusasetukset, mutta ÄLÄ laita omaan tilaan kuitenkaan mitään salaisia henkilökohtaisia tietojasi. Ajattele, että oma tila on kuin luokkahuone eli siellä tapahtuvat asiat voivat tulla myös muiden oppilaiden tietoon.
Omassa tila toimii musaluokan somena. Omassa tilassasi voit muokata omaa profiiliasi lisäämällä oman tilikuvan ja taustakuvan, muodostaa omia musaryhmiä, kutsua muita oppilaita kaveriksesi, lähettää heille viestejän jne. Muista hyvät tavat! Kuten luokassakin, myös virutaalisessa musaluokassa opettaja voi seurata oppilaiden toimintaa.
Oma pulpettisi -sivulle on kerätty oleelliset asiat musaopintoihisi liittyen. Sieltä näet kurssisi, musamanisi määrän, musatasosi, ostamasisoittimet jne.
Kauppaan tulee myytiin virutaalisia soittimia konnabändillesi. Voit ostaa soittimia ansaitsemallasi musamanilla. Aloitteleva konnabändi tarvitsee pieniä soittimia (helistimet, pikkurumpu jne), mutta edetessäsi opinnoissa, sinulla on varaa ostaa bändisoittimia ja muita laitteita, joita tarvitse rokkibändillesi.