Opit soittamaan!

Avuksi opettajille

Opitsoittamaan.fi tarjoaa ilmaisia tehtäväideoita musiikkia opettavien opettajien avuksi. Olen itse käyttänyt tehtäviä pääasiassa 4-6 -luokkien musiikin opetuksessa, mutta monet tehtävistä varmasti sopivat vanhemmillekin oppilaille.

Useimmat tehtävät lienevät itse suunnittelemiani, mutta joukkoon on varmasti päässyt myös tehtäviä, joissa idea on saatu opettajakolleegalta tai netistä. Monestihan opettajat kehittelevät löytämiään tehtävätyyppejä eteenpäin vuosien varrella ja kukaan ei enää tiedä, mistä kaikki on saanut alkunsa.

Yritän mainita lähteet ja kertoa kiitokset, mutta jos joku on päässyt unohtumaan, muistuta minua asiasta rohkeasti, jotta kunnia menee sille, kelle se kuuluu. Jonkun verran linkitän tehtävistä myös sivuston ulkopuolisille sivuille ja videoihin. Kiitos myös heille hyödyllisestä materiaalista.

Jos sinulla on hyviä ideoita musiikin tunteja rikastuttamaan ja haluaisit saada ideasi julkaistua tällä sivulla, ole rohkeasti yhteydessä.

Tehtävät löytyvät Tehtäviä oppilaille -sivulta. Tehtävät esitetään muodossa, jossa omat oppilaani niitä tekevät osana opintojaan. Voit käyttää koko pakettia tai poimia kirsikat kakun päältä.

Tsemppiä,

Kari